Les últimes perles del ministre Wert

Foto: Ministre José Ignacio Wert

El Ministerio de Educación, Cultura y Deporte, amb el ministre José Ignacio Wert al capdavant, ‘ha posat “manos a la obra” en aquests últims dies.

DIVENDRES 13 D’ABRIL:

– Anunciava la firma d’un conveni de col·laboració amb la Fundación Innovación España (o Fundación I+E) per fomentar l’excel·lència i la internacionalització dels campus universitaris espanyols.
Aquesta fundació està formada per les 8 empreses més grans amb activitats de Investigació i Desenvolupament (I+D) de l’estat espanyol segons el ministeri.
Ja no tenen pèls a la llengua i cada cop estan més clares les seves intencions de mercantilitzar l’ensenyament. Què faran aquestes empreses a la universitat que no sigui beneficiós per a la seva empresa? Amb la presència cada vegada més palpable de l’empresa a la universitat i amb el que es coneix com a “pràctiques en empresa”, aquestes han pogut obtenir mà d’obra molt barata.

 – Aprovava la creació d’una Comissió d’Experts per a la reforma del sistema universitari espanyol. Formada per només 11 “experts” en el món universitari, aquesta comissió realitzarà una proposta de reforma del sistema universitari basat en la competitivitat, l’excel·lència i la internacionalització.
En la notícia anterior (i en moltes altres que hi ha hagut anteriorment) veiem que aquests 3 principis sota els quals se suposa que es basa el que es fa en matèria universitària s’acaben materialitzant en una major presència de l’empresa privada a la universitat. Això és apostar per una educació pública? 

DILLUNS 16 D’ABRIL:

Mesures per complir amb els objectius de dèficit del 1,5% en aquest any 2012. Pel que fa a l’educació infantil, primària i secundària, aquestes mesures passen (entre altres mesures) per:
    · Augmentar el nombre d’alumnes per classe (fins a un 20%).
    · Augmentar el nombre d’hores del professorat (hauran de fer un mínim de 25 hores lectives en Educació Infantil i Primaria i de 20 hores a secundària).
    ·  No contractar substituts si les baixes són inferiors a 10 dies lectius.
Les mesures referents a les universitats en principi s’han d’anunciar a la conferència de demà dimecres 18 d’abril.

Aquest govern segueix fent de les seves i quan sembla que no pot anar a pitjor, el ministre Wert ens torna a sorprendre!

Hem de parar els peus a aquest govern!!

CONTRA EL DESMANTELLAMENT
DE L’EDUCACIÓ PÚBLICA!

__

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s

A %d bloguers els agrada això: