Qui és el nou president de la UAB?

L’abril passat, la Generalitat de Catalunya va nomenar un nou President pel Consell Social de la UAB, Grabriel Masfurroll, en substitució de l’Alícia Granados que ho va ser durant 5 anys. No veuràs aquesta notícia als mitjans de comunicació, ni te’n parlaran els teus professors. La UAB només ha informat a través d’una petita nota de premsa a la seva web. Ningú diria que es tracta de la designació a dit del càrrec amb més poder de tota la universitat, però és així. Analitzem-ho.

El consell social

Per sobre de les Assemblees de Facultat, de les Juntes, del Claustre, i fins i tot per sobre del Consell de Govern, es troba el Consell Social. Aquest òrgan existeix, en teoria, per garantir la representació de la societat civil a la universitat, i així garantir que la formació i la investigació que s’hi desenvolupen busquen el bé comú. A la pràctica, però, està format per empresaris i banquers que busquen el seu propi benefici (per més informació aneu aquí)

I com es materialitza tot això? Totes les decisions preses pel Consell de Govern han de ser ratificades pel Consell Social. Recordem que el Consell de Govern és el «veritable» òrgan directiu de la universitat, on les estudiants i les treballadores poden exercir el seu irrisori poder de decisió (aquelles pseudoeleccions manipulades). En resum, un òrgan format per empresaris i banquers, escollits a dit per la Generalitat de Catalunya (coautora del 66% i altres tantes retallades) pot invalidar totes les decisions preses pel Consell de Govern, és a dir, pels membres de la Universitat.

Un President nascut pel càrrec

Gabriel Masfurroll és l’home ideal per presidir el Consell Social. En aquesta nota de premsa podem fer-nos una idea de qui és

Per començar ens expliquen que s’ha dedicat durant anys al sector de la sanitat privada, concretament fundant USP Hospitals, aquesta era una de les principals xarxes d’hospitals privats d’Espanya fins que va ser fusionada amb GHQ. Ha treballat en múltiples empreses del sector, tant a nivell europeu com americà, afavorint la inversió empresarial en sanitat i el creixement de les empreses privades de salut. No és d’estranyar, doncs, que el partit d’Artur Mas el vegi amb bons ulls.

ElRotoNoRentable1

Però no només s’ha limitat a especular amb la salut de la gent i convertir un dret universal en un privilegi, també participa en el Círculo de Economía, Europe’s 500 (lobby de les 500 empreses més grans d’Europa) i el Consejo Asesor de Foment del Treball. Totes aquestes organitzacions estan formades per grans empresaris que pressionen els governs català i espanyol perquè aquests facin retallades, anul·lin drets socials, precaritzin les condicions laborals i reprimeixin totes les protestes.

I no només s’ha dedicat a privar-nos del dret a la salut o dels nostres drets socials, sinó que també ha format part activa de l’adoctrinament de les noves generacions. És membre del patronat de la Fundació Junior Achievement, una fundació que es dedica a anar per les escoles i instituts (des dels 7 anys) inculcant els valors de l’economia capitalista, la competència descontrolada i el lliure mercat.

Per acabar-ho d’adobar, el senyor Masfurroll va participar en la candidatura Madrid 2016, aquella bogeria que pretenia fer que un país en crisi es gastés milions en un espectacle carregat d’opulència.

presa-possessio-gabriel-masfurroll-gran

El senyor Masfurroll prenent possessió del càrrec

Podem dir, doncs, que aquest home farà un gran bé a la UAB. Ens portarà l’ideari de CiU: retallades, repressió desmesurada, precarització de les treballadores i mercantilització de les estudiants. La universitat pública és una de les grans inversions de la societat, una font de coneixement, progrés i treball finançada per totes les ciutadanes. Amb el Consell Social, dirigit pel senyor Masfurroll, està garantit que tots aquests beneficis acabaran en mans d’empresaris i banquers.

Qui és el nou President de la UAB?

Un expert del sector privat; tornem a tenir el llop vigilant les ovelles.

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s

A %d bloguers els agrada això: