Info sobre la Junta Permanent

Dijous passat (12 de juliol) es va realitzar una reunió de la Junta Permanent de la Facultat de Ciències (d’ara en endavant, JP).

El degà (Jordi Bartrolí Molins) va argumentar el fet de realitzar la JP el mes de juliol perquè és quan ja s’ha conclòs el curs i és quan va millor fer un balanç de com ha anat el curs i com afrontar el següent. A més aquest any hi ha hagut eleccions a rector/a de la UAB i nous decrets i lleis que calia analitzar bé abans de fer una JP. En aquest document teniu la contestació per mail que el degà va fer, prèviament a la reunió de la JP, a un parell d’estudiants que van criticar el fet que la JP es fes en ple mes de juliol i que, degut a això, no podien venir.

En part té raó. A més, s’ha mostrat partidari de fer una reunió amb els representants dels estudiants a principis del curs que ve per explicar i parlar sobre les coses que afecten als estudiants.

A la JP es van aprovar els documents presents a l’anterior notícia.

Durant la JP es van poder sentir algunes frases del degà com les que citem a continuació:
– “A mitja partida ens han canviat completament les regles de joc” (referint-se a Bolonya)
– “Es van fer aules més grans (referint-se a les que hi ha a la part del mig de la zona C3) en contra del que deia Bolonya, de fer aules petites i grups reduïts, perquè ja ens temíem que Bolonya era un engany“.
– “Farem més feina cobrant menys“.

Temes que es van comentar durant la JP (que no estan presents en els documents que vam mostrar a la notícia anterior) i que creiem interessants comentar:
– El pressupost de la facultat pel 2012 s’ha reduït un 12% respecte el 2011.
Ciències Ambientals fa 20 anys el curs que ve però que ha baixat molt el nombre d’alumnes degut a Biologia Ambiental. De fet, durant la tarda i nit del dia 18 d’octubre es farà una celebració institucional d’aquests 20 anys.
Se seguiran fent recuperacions la setmana següent d’haver fet els exàmens tal i com està marcat al calendari. Al calendari està marcat en lila com a “activitats de compensació”. Fins i tot s’ha obert la porta a tornar a fer recuperacions al setembre (alguns profes eren partidaris) però és una possibilitat bastant impossible.
– Novetats en el procés de matriculació que podeu trobar AQUÍ.

No al sistema de votacions! Critiquem al nou rector!

En el torn obert de paraula (l’últim punt de l’ordre del dia), l’únic estudiant que ha pogut assistir en aquesta JP, ha demanat que es fes un comunicat com a Facultat de Ciències o des del Degant criticant el sistema feudal de ponderació del vot a les eleccions a rector, i criticant al nou rector per haver acceptat aquests resultats (amb menys del 30% dels vots) i adoptar una postura crítica davant els possibles acomiadaments i augments de taxes que de ben segur farà aquest nou equip de govern, i apostar per noves fórmules (com augment de cànons a les empreses, fer auditories, atacar als mestratges privats,…) que permetrien recaptar més diners sense acomiadar més gent.

Evidentment la proposta d’aquest estudiant no va tirar endavant, però almenys va servir per mostrar una veu crítica amb el nou Equip de Govern de la UAB dins la Junta Permanent.

El degà va contestar aquesta petició dient que calia deixar els 100 primers dies de gràcia, però la respota de l’estudiant va ser que per criticar el sistema de votació en les eleccions a rector (explicat en aquest document) i el fet que el nou Equip de Govern liderat pel nou rector (Ferran Sancho) hagi acceptat aquests resultats no cal esperar a que hagin passat 100 dies des de la seva pressa de possessió.

Recordem que en el nou Equip de Govern de la UAB hi ha el Jordi Barbé García com a Vicerector de Personal Acadèmic, degà de la Facultat de Biociències abans de prendre possessió en aquest nou càrrec.

Siguem crítics amb el nou Equip de Govern de la UAB!

__

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s

A %d bloguers els agrada això: