Lluita estudiantil (cronologia)

Hem volgut fer un recull de dates que creiem importants en la lluita estudiantil (ordenades cronològicament). Tants anys de lluita, repressió i solidaritat no poden quedar en l’oblid!

[anirem completant aquest llistat perquè encara falten moltes dates!!]

[en vermell les dates més recordades]

Any 2008:

  Març

– 4 de març de 2008:
OKUPACIÓ i DESALLOTJAMENT amb violència policial de la FACULTAT DE LLETRES de la UAB. Més informació aquí i aquí.

  Novembre

– 17 de novembre 2008:
OKUPACIÓ de la FACULTAT DE CIÈNCIES POLÍTIQUES I SOCIOLOGIA de la UAB. Més informació aquí i aquí.

– 20 de novembre de 2008:
VAGA UNIVERSITÀRIA amb MANIFESTACIÓ a Barcelona (més informació aquí i aquí) que acaba amb la OKUPACIÓ del RECTORAT de la UB (més informació: aquí i aquí).

– 21 de novembre de 2008:
DESOKUPACIÓ* de la FACULTAT DE CIÈNCIES POLÍTIQUES I SOCIOLOGIA de la UAB. Més informació aquí.

– 24 de novembre de 2008:
OKUPACIÓ de la FACULTAT DE FILOSOFIA I LLETRES de la UAB. Més informació
aquí i aquí.

– 26 de novembre de 2008:
OKUPACIÓ de la FACULTAT DE CIÈNCIES DE LA COMUNICACIÓ de la UAB. Més informació aquí i aquí.

  Desembre

– 1 de desembre de 2008:
OKUPACIÓ de la FACULTAT DE PSICOLOGIA de la UAB. Més informació aquí.

– 2 de desembre de 2008:
OKUPACIÓ de la FACULTAT DE CIÈNCIES DE L’EDUCACIÓ de la UAB. Més informació aquí i aquí.

– 11 de desembre de 2008:
OKUPACIÓ PARCIAL de la FACULTAT DE CIÈNCIES I BIOCIÈNCIES de la UAB. Més informació aquí.

– 15 de desembre de 2008:
DESOKUPACIÓ de les següents facultats de la UAB: PSICOLOGIA (enllaç), CIÈNCIES I BIOCIÈNCIES , CIÈNCIES DE L’EDUCACIÓ, CIÈNCIES DE LA COMUNICACIÓ. Només la FACULTAT DE FILOSOFIA I LLETRES es manté okupada a la UAB (enllaçenllaç).
Aquell mateix dia es fa fer un cercavila pel campus de la UAB que va passar per les diverses facultats ja desokupades i que va acabar amb la OKUPACIÓ del RECTORAT de la UAB. Més informació aquíaquí.

– 17 de desembre de 2008:
RESOLUCIÓ DELS EXPEDIENTS DISCIPLINARIS: El rector de la UAB (Lluís Ferrer Caubet) fa públic la resolució dels expedients disciplinaris oberts el curs 2007-2008. La resolució ha estat: 22 persones amb una sanció pública, 4 persones amb una expulsió d’un any, una persona amb una expulsió de dos anys i una altra amb una expulsió de tres anys. Més informació aquí i aquí.

– 23 de desembre de 2008:
DESOKUPACIÓ de la FACULTAT DE FILOSOFIA I LLETRES. Més informació aquí.

Any 2009:

  Febrer

– 12 de febrer de 2009:
OKUPACIÓ del CAMPUS DE LA COMUNICACIÓ – POBLENOU (també anomenat CAMPUS DE CA L’ARANYÓ) de la UPF cap a les 18:00h, i posterior DESALLOTJAMENT d’aquest mateix campus per part dels Mossos cap a les 23:00h. Més informació
aquíaquí, aquí i aquí.

– 13 de febrer de 2009:
INAUGURACIÓ OFICIAL del CAMPUS DE LA COMUNICACIÓ – POBLENOU (també anomenat CAMPUS DE CA L’ARANYÓ) de la UPF amb protesta estudiantil. Més informació aquíaquí, aquí aquí.

  Març

– 12 de març de 2009:
MANIFESTACIÓ UNIVERSITÀRIA en contra la LOU (i la LOMLOU) i el Real Decreto 1393/2007 a Barcelona (a la qual s’hi van sumar estudiants de secundària com també professorat d’universitats i d’instituts) que acaba amb la OKUPACIÓ del CAMPUS DE LA CIUTADELLA de la UPF. Més informació aquíaquí i aquí.

– 13 de març de 2009:
DESALLOTJAMENT del CAMPUS DE LA CIUTADELLA de la UPF per part del Cos de Mossos d’Esquadra. Més informació aquíaquí i aquí.

– 18 de març de 2009:
5:45h (aprox.): DESALLOTJAMENT del RECTORAT de la UB (okupat ininterrompudament des del 20.11.2008) per part del Cos de Mossos d’Esquadra (més informació aquí i aquí).
8:00h: CONCENTRACIÓ davant del RECTORAT de la UB en protesta pel desallotjament en la qual es talla la Gran Via i acaba amb càrrega policial per part dels Mossos (veure video).
12:00h: CONCENTRACIÓ un altre cop davant del RECTORAT de la UB (més informació aquí i aquí) que acaba amb una altra càrrega policial per part dels Mossos (veure video) a les 12:30h. Després d’aquesta càrrega es fa una assentada on es creuen la Gran Via i el Carrer Aribau.
13:00h (aprox.): S’inicia una MANIFESTACIÓ improvitzada fins a Palau Robert (Passeig de Gràcia, 107) on està la seu del DIUE (Departament d’Innovació, Universitats i Empresa de la Generalitat de Catalunya). Allà es llegeix un manifest, i tot seguit es talla la Diagonal. Posteriorment s’aconsegueix entrar als jardins de Palau Robert, la qual cosa acaba amb una nova càrrega policial dels Mossos des dins dels jardins i continuant pel Carrer Còrsega. Veure videos: 1 i 2.
20:00h: MANIFESTACIÓ des de Pl. Universitat amb un impressionant desplegament policial dels Mossos. A la Via Laietana (a l’alçada del Carrer Jaume I), aquesta manifestació esclata amb una brutal violència policial dels Mossos. Veure videos: 1 i 2. Més informació aquí.
Més informació general sobre els Fets del 18 de març: recull de videos i notíciesmanifest sobre el 18 de març.

– 19 de març de 2009:
VAGA de l’ensenyament públic de tot Catalunya amb manifestacions en diverses ciutats. Més informació aquí i aquí. Veure video.

______

* DESOKUPACIÓ: utilitzem aquest terme quan s’ha deixat d’okupar un lloc de forma voluntària. En el cas que sigui degut a una intervenció policial utilitzem el terme DESALLOTJAMENT.

One Response to Lluita estudiantil (cronologia)

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s

A %d bloguers els agrada això: