Què és l’assemblea?

L’Assemblea de Ciències i Biociències de la UAB és un òrgan de representació dels i les estudiants de les facultats de Ciències i Biociències.

Qui som?

Som estudiants de la Facultat de Ciències i de la Facultat de Biociències. Qualsevol estudiant de la facultat pot venir i participar!
Vine i participa!

Què fem?

Realitzem xerrades, debats, cine-fòrums,… i altres activitats relacionades amb la universitat.
Fem difusió del que està succeint en el món universitari.
Apostem clarament per la LLUITA ESTUDIANTIL per protestar contra la mercantilització de la universitats i contra altres atacs que pateix el món universitari, a la vegada que apostem per una universitat pública, de qualitat i més horitzonal!

    Coordinació a la UAB

En el marc d’aquesta lluita, a la UAB ens coordinem mitjançant la CAF (Coordinadora d’Assemblees de Facultat de la UAB) amb altres assemblees de la UAB per convocar concentracions, manifestacions, cercaviles, i altres actes per visibilitzar conflictes (esmentats abans) que hi ha dins la universitat a la vegada que ens permeten difondre i generar consciència en vers el que està passant.
Actualment (curs 2011-2012), a la UAB també ens coordinem amb el professorat mitjançant la PUP (Plataforma Universitat Pública). Abans de la PUP la coordinació entre estudiants i professors/es es feia mitjançant la Plataforma Contra el PRIM (Pla de Racionalització I Millora 2010-2012 de la UAB).

    Coordinació a nivell de Barcelona

A nivell de Barcelona ens coordinem amb altres assemblees d’estudiants d’altres universitats públiques (concretament, la UB, la UPC i la UPF) com també amb professors/es per aconseguir unir forces en una lluita comuna. Aquesta coordinació, que actualment es fa mitjançant la PUDUP (Plataforma Unitària en Defensa de la Universitat Pública), és principalment per convocar manifestacions conjuntes a Barcelona com també per realitzar jornades de Vaga Universitària.

Com ens organitzem?

En tant que som una assemblea, ens organitzem de forma horitzonal (és a dir, ningú té més pes que un altre per prendre decisions).
Per temes pràctics de funcionament intern s’estableixen els càrrecs permanents de secretaria i de tresoreria, però aquests càrrecs sencillament tenen una funció tècnica i no pas decisòria.

Com prenem les decisions?

Les decisions les prenem per consens, és a dir, debatim sobre un tema on tothom qui vol dóna la seva opinió (els pros i contres) i aporta propostes i finalment s’arriba a una posició de consens.
Es pot donar el cas (molt excepcional) en què les posicions estiguin molt oposades i fermes, i ningú vulgui cedir, i per tant, no s’arribi a cap acord.
En alguns casos (també molt excepcionals) s’obta per fer una votació per sortir del pas i aconseguir arribar a un acord. Entenem que en una votació es confronten posicions i s’acaben prenent decisions que no agraden a tothom cosa que veiem perjudicial. Preferim generar un debat on, a partir de les diverses postures que hi ha al principi en vers el tema que s’està tractant, es vagin moldejant a mesura que avança el debat arribant finalment a una decisió de consens. Entenem que aquests debats són importants i enriquidors per a tothom.

Quan i on ens reunim?

Ens reunim cada dimecres a les 13h al local al local de l’Assemblea, al costat del bar de la facultat.

__·__

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s

A %d bloguers els agrada això: