ja esta aquiii…La nova web sobre el Pla Bolonya impulsada pel Govern espanyol

Imatge de la Web del Ministeri sobre el Pla Bolonya

Imatge de la Web del Ministeri sobre el Pla Bolonya

Des dels poder polític sempre s’ha jugat amb la informació i amb termes educatius no ha sigut diferent; quan no interessava parlar del Pla Bolonya, les institucions callaven, perquè des de que el poder és poder, sempre ha sigut millor tenir a una gran massa desinformada, que no qüestioni res… igual que és millor votar cada 4 anys i delegar responsabilitats als grans polítics que campen i que pensen pel nostre bé.

Durant aquest procés de més de 10 anys lluitant i qüestionant l’aplicació de la nova reforma educativa (i econòmica, diguem-ho tot), les assemblees d’estudiants sempre han intentat estar un pas endavant en l’anàlisi de les noves lleis i decrets que s’anaven preparant. Pero l’EEES que es vol implantar a Espanya s’ha anat aprovant de forma progressiva: Pla Bolonya (1999) – LOU (2001) – Reial Decret (2003)… de manera que la falta d’informació sobre el que ens enfrontavem ha sigut una gran basa a favor de la implantació. Això sí,  els i les estudiants/es a pesar d’aquest “handicap” han aconseguit fer un gran anàlisi de la situació i dirigir-se cap els grans objectius econòmics que amaga la nova reforma: liberalització dels serveis públics, concepte d’universitat-empresa…i això es algo que a hores d’ara encara és irrebatible amb arguments sòlids.

Ara el govern es troba a contrarrellotge i és quan s’ha de fer la contraofensiva informativa i una altra cosa no, però vies per arribar a la població no lis falta: el mass media dia a dia bombardeja amb les grans avantatges amb les que podran gaudir els futurs estudiants amb la implantació d’Espanya en el mercat europeu, la compareixença dels poders fàctics als congrés i parlament tractant-lo amb suma importància, la presència d’aquests a multitut de programes mostrant la cara amable del pla…i per fi, el més esperat!

La creació d’una pàgina web per part del Ministeri de Ciència i Innovació sobre el Procés de Bolonya!

Ja era hora, no? Però com tot, està perfectament calculat i saben que és el moment de donar “informació” degut a que moltes protestes ja han començat (Girona, Còrdoba, Madrid, Saragossa…) i que després d’exàmens els estudiants no callaran. Per això ja s’han preparat la “cara amable i neta” del Pla amb la que cobrir-se les esquenes; a continuació us copiem algunes respostes de les preguntes més freqüents de la web:

¿Habrá que hacer prácticas gratis en empresas?
Con los nuevos planes de estudio, las prácticas entran a formar parte de la formación y estarán reguladas por la Universidad. Ni Bolonia ni el Gobierno establecen criterio alguno sobre su remuneración –>
Es clar! per això estem les empreses que ja ens encarreguem que els convenis que signem amb la uni, puguis ser explotat fer pràctiques gratis a canvi de la gran experiència de treballar (també gratis, que ve oi?) per la “societat” i quan acabis, tranquil, no et cansis  que agafarem a un altre i torna la roda…

¿No debería debatirse más e incluso promover un referéndum?

El Proceso de Bolonia se inició hace 10 años. Estamos ya en una fase avanzada de implantación. Desde su origen el proceso se ha ido construyendo con la participación de Gobiernos, universidades, agentes sociales y económicos y estudiantes. En España el proceso se ha definido en el marco de lo establecido en la Ley Orgánica 4/2007 de 12 de abril por la que se modifica la Ley Orgánica 6/2001 de 21 de diciembre de universidades aprobada por las Cortes Generales con un amplio consenso –> Amb això estem d’acord…10 anys de protestes des que va començar la LOU, que Zapatero va prometre que eliminaria perquè al seu parer era “una ley muy mala” i que va maquillar amb la LOMLOU, els canvis de la llei són com aquells pasatemps de “cerca les 7 diferències…t’animem a trobar-les… Un referèndum? estàs boig? Però si només tens dret a votar a les eleccions i després calla’t la boca que això es democràcia…

¿Devaluamos las licenciaturas con el nuevo título de Grado?
Los títulos de Grado capacitan al estudiante para empezar a trabajar si lo desea, tal y como ahora hacen muchos títulos de licenciado y/o diplomado. Para otros, puede ser necesario completar los estudios con un máster universitario (màster oficial) o con un doctorado.–>
Aja! aquí si que s’han delatat… es a dir, que amb el grau com a màxim podem aspirar a tenir el que ja tenim amb les llicenciatures…però tot pinta a un màster de 2.000-4.000 euros (públic això sí)

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s

A %d bloguers els agrada això: