Tens dret a Estudiar, Consumir i Callar

juez

el dret d'expressió acaba on comença la llei

310331727_a5f26cf5ae

jo estudio, tu estudies, ella ja no estudia...

Aprofitant el rebombori que està causant l’EEES i les protestes, el Ministeri de Ciència i Innovació ha publicat un esborrany de l’Estatut de l’Estudiant Universitari publicat a la nova web sobre el Procés de Bolonya.

Aquest document ens dota als universitaris de uns dret i deures que hem de complir ja que ” El incumplimiento de estos deberes dará lugar a las responsabilidades y sanciones disciplinarias previstas en este Estatuto y/o en la legislación de aplicación.” i d’alguna manera obre un precedent a la universitat i sembla orientat a controlar les actituts que es mostrin en desacord amb les institucions, com per exemple:

  • Respetar los actos académicos de la universidad

  • Guardar secreto de las deliberaciones de los órganos colegiados en que sea representante.
  • No difundir la información reservada a la que haya tenido acceso por su pertenencia a un órgano colegiado

Què entenem per òrgans colegiats? el Consell Social, el Claustre de la Universitat, el Consell de Govern, les Juntes de Centre, etc

Es a dir, que un estudiant electe que formi part d’aquests òrgans (democràtics…) no podrà revelar a la resta d’estudiants segons quin tipus d’informació que en un moment donat no interessi a la institució universitària.

Tot això fa pensar que qualsevol manifestació o acte que sigui contrari als nostres deures i drets serà castigat durament (amb més expedients?). Per contra, és curiós com es cita alguns dels drets que la UAB ja ha incomplit com el dret:

“A que sus datos personales no sean utilizados con otros fines que los regulados por la Ley de Protección de Datos individuales.” – recordem que moltes dades personals i intransferibles van facilitar-se als cossos policials dels Mossos d’Esquadra en les revoltes de l’any passat, identificant alumnes a partir de dades de l’expedient acadèmic.

D’altra banda es fa al·lusió a un nou concepte, les Entitats Alumni, que bàsicament son universitaris que ja han acabat la carrera i que lis ofereixen la gran oportunitat de captar nous talents i en general millorar la imatge de la universitat per tal de fer-la més atractiva i competitiva amb la resta…és curiós com es substitueix a tots els textes oficials la paraula societat en lloc de empresa

Artículo 45. Organización de Entidades Alumni

1. Los antiguos estudiantes de las universidades podrán agruparse en entidades Alumni, que deberán registrarse en las universidades según los requisitos y procedimientos que éstas establezcan.

2. Las entidades Alumni desarrollarán actividades de promoción de la imagen de la universidad, información sobre salidas profesionales e inserción laboral, captación de nuevos estudiantes, ayudas a actividades culturales o de interés social, mecenazgo de la universidad, prácticas externas y cualesquiera otras que resulten de interés para la conexión entre universidad y sociedad.

2 Responses to Tens dret a Estudiar, Consumir i Callar

  1. […] s’han currat un anàl·lisi molt més extens i acurat que el que vam fer nosaltres fa uns dies; des d’aquí us recomanem la seva llectura, clikeu: Anàlisi del Segon Esborrany de […]

  2. […] Arriben temps dificils a la UAB, que cada cop sembla més un microunivers reflex de la Barcelona que vivim avui dia…oi que l’Ordenança Cívica recorda molt a l’Estatut de l’Estudiant Universitari? […]

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s

A %d bloguers els agrada això: