Sionista a la UAB

culla

QUI ÉS JOAN B. CULLA?

Professor d’Història Contemporània a la Universitat Autònoma de Barcelona, ja era conegut pels seus articles on dedicava unes paraules als estudiants de la UAB que es movilitzaven contra l’EEES l’any passat (El País – Juny 2008 – “Universidad bajo coacción“)

“Lo que resulta absurdo e irracional es la obsesión de los antisistema en que los planes boloñeses suponen poner la Universidad en manos de la empresa privada.”

“A principios del pasado mes de marzo, unas decenas de presuntos estudiantes ocuparon violentamente la citada facultad (…) Ello obligó a la autoridad académica a recurrir a los Mossos d’Esquadra”

Colabora en diferents diaris i ha escrit obres com: Israel, el somni i la tragèdia. Del sionisme al conflicte de Palestina o El sionismo, Israel y el conflicto de Palestina.

Als seus escrits i compareixences als mitjans de masses s’ha referit d’aquesta manera a la massacre a GAZA:

En este sentido, ¿cabría decir que Israel ha caído en la provocación tendida por Hamás? Sí, pero ¿podía ser de otro modo? ¿Qué Gobierno del mundo se permitiría tener a cientos de miles de sus ciudadanos sometidos al fuego enemigo durante años y mirar hacia otro lado?…Una operación sangrienta, porque se trata de una guerra, pero limitada: si los bombardeos aéreos sobre Gaza fuesen –como se ha estado repitiendo– masivos, entonces el balance de bajas se contaría por decenas de miles, como sucedió en Hamburgo o Dresde en 1944-1945.

De fet navegant una mica per la xarxa trobem diferents pàgines i foros sionistes (exemple1 i exemple2) on s’idolatren les figures de certs catalans amb una tendència molt marcada a la defensa d’Israel en aquesta massacre de palestins; entre ells destaquen J.B. Culla i Pilar Rahola la qual citem textualment:

“Los valores republicanos que me inculcaron en mi familia me llevaron a simpatizar con el sufrimiento y el dolor del pueblo judío, pero la lucha de los derechos democráticos es lo que me han llevado a militar en contra del integrismo islámico, en el que se incluye el terrorismo palestino. Luchar contra el antisemitismo es luchar por la libertad

A Culla com a bon historiador que és, li retem a un joc, que busquin les 7 diferències en aquestes fotos de l’Holocaust de la II Guerra Mundial vs Holocaust a Gaza (clicka aquí)

estudiar el passat per entendre el present

Història: estudiar el passat per entendre el present

SIONISTES A LA UAB NI ENLLOC!

SOLIDARITAT AMB EL POBLE PALESTÍ!




2 Responses to Sionista a la UAB

  1. vallesà ha dit:

    Comparar l’holocaust amb el que fa Israel a Palestina és propi d’algú que no té ni punyetera idea d’història.
    Israel actua de manerda inadequada i cal que molts paguin pel que estan fent, però hamas, hezbollah i tota la tropa del burka tampoc es mereixen ni aigua. És molt fàcil anar insultant i titllant de sionista al primer que no combrega amb la religió del mocador palestí, però ja m’agradaria veure que farieu vosaltres si visquessiu a l’Israel amenaçat pels integristes islàmics

  2. hbusgosu ha dit:

    És cert que l’actuació d’Israel és desproporcionada, però és incomparable a la premditació genocida de l’holocaust. D’altra banda, us podrà caure millor o pitjor en Culla, però la qualitat i objectivitat dels seus treballs és inqüestionable. Us heu molestat a llegir-lo?

Deixa un comentari