Es reprenen les movilitzacions contra el Pla Bolonya amb força

Els mossos van detenir als 2 estudiants penjats a la façana

Els mossos van detenir als 2 estudiants penjats a la façana

Els estudiants van ser portats a la comisaria de Les Corts

Els estudiants van ser portats a la comisaria de Les Corts

Diversos estudiants s’han encadenat i despenjat de la façana de la seu del Departament d’Innovació, Universitats i Empresa de la Generalitat de Catalunya a Barcelona, mentre d’altres bloquejaven l’entrada d’aquest edifici, per denunciar la persecució que pateix el moviment estudiantil contrari a la mercantilització de l’educació.Els mossos han detingut a les dues persones que estaven a la façana i els han traslladats a la Comisaria de Les Corts.

AQUÍ podeu veure més fotos de l’acció (font SEPC)

Aquest és el comunicat que ha difundit el Sindicat d’Estudiants dels Països Catalans (SEPC):

Aquest matí, diversos estudiants s’han encadenat i despenjat de la façana de la seu del Departament d’Innovació, Universitats i Empresa de la Generalitat de Catalunya a Barcelona, mentre d’altres bloquegen l’entrada d’aquest edifici, per denunciar la persecució que pateix el moviment estudiantil contrari a la mercantilització de l’educació.
Amb aquesta acció, el Sindicat d’Estudiants dels Països Catalans vol denunciar l’actitud coactiva i de criminalització iniciada per les autoritats universitàries vers les mobilitzacions en defensa de la universitat pública i de qualitat, i la desvinculació del màxim responsable d’aquest departament, Josep Huguet, davant el conflicte obert a les universitats catalanes.

Els Mossos d’Esquadra han intervingut per acabar amb l’acció, i han detingut a dos dels estudiants que protestaven. Tots els estudiants que han participat a la protesta han estat acusats desodediència, i els detinguts se’ls hi ha afegit l’acusació de danys.
Finalment, a quarts de sis del vespre els dos estudiants han estat alliberats.

Avui, dijous 5 de febrer, a la matinada diversos estudiants han realitzat una acció de protesta a la seu del Departament d’Innovació, Universitats i Empresa de la Generalitat de Catalunya (Passeig de Gràcia, 105. Barcelona). En concret, dos estudiants estan penjats de la façana de l’edifici, dos més estan encadenats al balcó, i altres, dos, estan bloquejant l’entrada a la seu del Departament.
Video de l’acció [ACN]

El Sindicat d’Estudiants dels Països Catalans (SEPC), mitjançant aquesta acció, volem denunciar:

– El comportament de diversos rectors contra els estudiants que es mobilitzen en defensa la universitat pública i de qualitat. Al llarg dels darrers mesos, els estudiants hem vist com els rectors han permès l’entrada, en nombroses ocasions, dels Mossos d’Esquadra a la universitat; com augmentava la presència d’agents dels cossos de seguretat privada als recintes universitaris; i com les declaracions institucionals dels equips de govern de la universitat anaven encaminades a criminalitzar les mobilitzacions estudiantils.

– Les actuacions del rectorat de la Universitat Autònoma de Barcelona (UAB) que ha expulsat a 6 estudiants i amonestat a 22 més per participar en protestes contra la imposició de l’Espai Europeu d’Ensenyament Superior (EEES).

– La poca implicació de la Conselleria d’Innovació, Universitats i Empresa, i, en especial, la del conseller Josep Huguet, a l’hora de presentar propostes per resoldre el conflicte obert a les universitats catalanes, arran de l’aplicació forçosa de l’EEES.
Per altra banda, volem afegir:

1.- Que els mecanismes sancionadors no ajuden a mantenir l’adequat debat social que necessita la universitat pública, per això exigim que es deixin sense efectes les sancions imposades a 28 estudiants de la UAB.

2.- Que la proposta de Taula Nacional per la Universitat Pública, plantejada pel Comissionat d’Universitats, no aborda la principal demanda estudiantil, que és l’exigència de paralitzar l’aplicació de l’EEES; i per tant, no és el mecanisme adequat perquè entre tots fixem el rumb de la universitat i solucionem les problemàtiques en que es troben els centres d’educació superior.

3.- Que la lluita per la universitat pública, catalana, popular, antipatriarcal i de qualitat no s’aturarà.

Finalment, ja que creiem que ara és el moment de plantejar solucions al carreró sense sortida en que es troba l’educació, el Sindicat d’Estudiants dels Països Catalans, organització estudiantil majoritària als claustres universitaris, presentem la proposta “Construïm la universitat pública del futur”, que posa els fonaments del procés de debat i de transformació que necessita la universitat, que ha d’estar marcat per la participació plenament democràtica i en pla d’igualtat dels diversos membres universitaris (Professorat, PAS i Estudiants).

Sindicat d’Estudiants dels Països Catalans
Barcelona, 5 de febrer de 2009

One Response to Es reprenen les movilitzacions contra el Pla Bolonya amb força

  1. […] coneixiem l’opinió de la FEL (Federació d’Estudiants Llibertaris) i del SEPC (Sindicat d’Estudiants dels Països Catalans), només faltava la del conjunt de les Assemblees de Facultat.Al surtir de la reunió s’ha […]

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s

A %d bloguers els agrada això: