Carta als degans per la Vaga 17-N

Dimecres passat vam entregar aquesta carta al degans de la Facultat de Ciències i de la Facultat de Biociències. És una carta on se’ls demana que intentin aconseguir que pel dia 17 de novembre, en motiu de la vaga, no hi hagi cap examen ni pràctica de laboratori.

Tot seguit reproduïm la carta:

Benvolgut Degà,

Esperem que estigueu assabentats de les diferents mobilitzacions que s’estan organitzant tant a la UAB, com en diferents Universitats Públiques catalanes per les fortes retallades pressupostàries que les universitats es veuen obligades a afrontar.

Davant les últimes retallades encaminades a deteriorar l’ensenyament, des de la PUDUP (Plataforma Unitària en Defensa per la Universitat Pública), s’ha convocat vaga general pel dia 17 de Novembre, on treballadores i estudiants, treballant conjuntament, volem afrontar una jornada de lluita conjunta per visualitzar la situació en la que tan uns com els altres ens estem veient obligats a assumir.

Es per aquest motiu, que des de l’Assemblea de Ciències i Biociències, on la participació d’estudiants cada dia és més nombrosa, hem decidit unir-nos a la vaga general, i per tal de poder participar-hi en tota la nostra llibertat, volem demanar-vos pel dia 17 de Novembre:

L’aplaçament de tot tipus d’examen o avaluació obligatòria que pugui afectar a les estudiants en la seva nota final en cas que decideixin unir-se a la vaga.

L’aplaçament de les pràctiques, on l’assistència és obligatòria.

Entenem la dificultat i responsabilitat que comporta assumir aquests requisits, però esperem que per part vostra també entengueu que ens és molt més fàcil acudir a vosaltres que intentar parlar amb cada professor. També, creiem i estem convençuts i convençudes que ara es el moment de lluitar per la situació en la que ens trobem i ens trobarem en un futur:

  • Augment excessiu en les taxes de la matrícula universitària (un 4% per sobre de l’IPC)
  • Afegiment de taxes com el campus virtual (eina necessària per cursar una carrera).
  • Eliminació de la segona convocatòria, i augment desmesurat de la 2ª i 3ª matricula.
  • Reducció de beques universitàries i substitució per préstecs.
  • Eliminació de qualsevol rastre de democràcia i implantació d’un sistema vertical de poder.
  • Etc.

No creiem que aquestes siguin les mesures més adequades per afrontar la situació econòmica actual, unes reformes que donen via lliure a l’empresa privada per a controlar la Universitat Pública, unes reformes que carreguen econòmicament contra els de sempre (estudiants i professores precàries), unes reformes que són un atac directe a la qualitat en l’ensenyament públic.

No volem que us penseu que el nostre discurs està buit de contingut, estem treballant en el dia a dia per formar-nos i entendre poc a poc que està passant i intentant plantejar o visualitzar alternatives de gestió d’aquesta situació.

Per això, també us adjuntem un document realitzat per la CGT (http://cgtuab.wordpress.com/2011/09/23/retalladesuab/), on es plantegen diferents opcions per afrontar la retallada pressupostària que estem tenint. Aquestes mesures es van presentar en el Claustre del curs 2010/11 i moltes d’elles van ser aprovades i, posteriorment, ignorades per la Rectora i el Consell de Govern.

Creiem que també es de la vostra responsabilitat lluitar per un ensenyament de qualitat, i esperem tenir la màxima comprensió, implicació i capacitat de diàleg amb vosaltres.

Esperem la seva resposta, moltes gràcies.

Assemblea de Ciències i Biociències.

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s

A %d bloguers els agrada això: