Segueix la col·laboració amb el Banco Santander

En una notícia publicada a la pàgina web de la UAB, ens assebentàvem que la CRUE (Conferencia de Rectores de Universidades Españolas) està col·laborant en un programa programa de beques perquè estudiants universitaris puguin realitzar pràctiques professionals en les PIME (Petites I Mitjana Empresa).

Aquest programa es fa conjuntament amb la CEPYME (Confederación Española de la Pequeña Y Mediana Empresa) i el Banco Santander. Evidentment un banc no hi vol sortir perdent! i a més de la bona imatge que es vol guanyar en l’estudiantat, fent creure que aposta per l’educació (quan, en el fons, és un negoci més pel banc), també obté uns quants clients, ja que un dels requisits és tenir un número de compte al Banco Santander.

I una de les coses que es tindrà en compte a la hora d’escollir a quines empreses aniran els/les estudiants a fer pràctiques és que aquestes tinguin relacions comercials amb el Banco Santander (veure pàgina 2 d’aquest document), cosa que no ens ha de sorprendre. Així, de passada, també atrau més empreses que volen fer tractes amb el banc. Cal tenir present que les pràctiques en empresa sol ser una manera molt hàbil de tenir treballadors/es a un cost molt menor. Vet aquí una petita mostra de la mercantilització de l’educació…

A més de tot aquest panorama, que podria ser comú en qualsevol tracte d’aquest tipus, el fet que el banc implicat en aquesta col·laboració sigui el Banco Santander porta a grans incoherències.

Per una banda, el Banco Santander és el banc més gran de l’Estat Espanyol. L’any passat (el 2011), per exemple, tot i els temps de crisi que corren, va obtenir un benefici net de 5.351 milions d’€!! Mentre que el pressupost del Ministerio de Educación, Cultura y Deporte va ser de 2.976 milions d’€.

Si sumem el benefici net dels últims 3 anys (2009, 2010 i 2011), que es pot trobar a la pàgina 53 d’aquest document realitzat pel banc, el benefici net acumulat és de: 22.474 milions d’€!!!!

I com ja fa anys que succeeix, ni el Govern Espanyol ni la Generalitat critiquen aquest fet! No només no el critiquen sinó que es reuneixen amb l’Emilio Botín (president del Banco Santander) per decidir com fer les reformes econòmiques!
i la CRUE tampoc ho critica i es dedica a col·laborar! i tres quarts del mateix fa la UAB!

A més d’aquests beneficis astronòmics, el Banco Santander és un dels bancs més criticats per la seva presència en la indústria armamentística! Com denuncia SETEM en aquest document fet públic a l’abril de 2011, el Banco Santander posseeix accions de 13 empreses armamentístiques!!

A desembre de 2010, el Banco Santander tenia 96,72 milions d’€ en forma d’accions en aquestes empreses!!

Permetrem que es perpetuï aquesta bona relació entre els/les rectors/es de les universitats i aquests bancs que a més de lladres són còmplices actius de la mort de molta gent???

Aquesta és la verdadera relació entre la universitat i el que ells anomenen “societat” que no és res més que un eufemisme d’empreses i bancs!!

PROU CONVENIS AMB EL BANCO SANTANDER!!

PROU MERCANTILITZACIÓ DE L’EDUCACIÓ!!

L’EDUCACIÓ NO HA DE SER UN NEGOCI!!

____

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s

A %d bloguers els agrada això: