Les estudiants de la UAB ja paguem el 22,77% del cost mitjà!

Segons posa a la pàgina 68 d’aquest informe:

Quant paga l’estudiant?

(de l’Observatori del Sistema Universitari, maig 2012)

de mitjana, les estudiants de Catalunya paguem un 21,38% del cost mitjà dels estudis. En el cas de la UAB, el tant per cent que paguem dels estudis està per sobre la mitjana: actualment ja paguem el 22,77% del cost mitjà dels estudis.

Tot i així, com diu aquest mateix estudi (a la pàgina 7), és extremadament difícil establir quins són exactament els costos de la docència universitària.

No obstant això, aquesta dada (la del 22,77%) és un cop d’efecte molt important i que hem de remarcar pel següent motiu:

El famós augment del 66% del preu per crèdit és una cosa que s’ha extret del Real Decreto-Ley 14/2012 (RDL 14/2012), però explícitament no apareix enlloc que els preus hagin d’augmentar el 66% de cara el curs que ve. El que diu aquest RDL 14/2012 (en el punt 2 de l’apartat cinc de l’article 6) és que, en la primera matrícula, el preu dels estudis ha de cobrir entre el 15 i el 25% del cost dels estudis.

El que succeeix és el següent:
La Generalitat diu que, de mitjana, les estudiants actualment estem pagant un 15% del cost dels estudis i, com que aquest RDL 14/2012 permet a la Generalitat augmentar el preu dels estudis fins el 25% del seu cost, es diu que el preu dels estudis pot augmentar fins a un 66%, que és justament l’augment que planteja la Generalitat.

El debat del cost real dels estudis és un debat molt complex i al qual costa arribar a una conclusió ferma i precisa de la situació. Però aquest estudi, que és bastant rigurós, segur que s’apropa molt més a la realitat que el que diu la Generalitat que diu que estem pagant el 15% del preu dels estudis sense aportar cap document rigorós corroborant aquesta dada!

Que no t’enganyin!

Apujar un 66% el preu dels estudis és una estafa!!!

__·__

One Response to Les estudiants de la UAB ja paguem el 22,77% del cost mitjà!

  1. […] en un aquest informe aparegut al més de maig (sobre el qual ja vam informar) deia que estem pagant el 21,38%!!!! i en el cas de la UAB, les estudiants ja estem pagant el […]

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s

A %d bloguers els agrada això: