Vaga General d’Ensenyament 22 de maig

Des de tots els sectors de l’educació pública (infantil, primària, secundària, formació professional i universitats) de l’estat espanyol s’ha convocat Vaga General d’Ensenyament el proper 22 de maig.

La PUDUP ha decidit sumar-s’hi a aquesta vaga i la fa extensiva a tots els treballadors/es, professors/es i estudiants de les Universitats Públiques.

Entenem que és un moment molt crític per a la universitat i l’educació en general i que cal parar els peus quant abans millor a aquests governs neoliberals (tant de Catalunya com d’Espanya com de la Unió Europea) que mantenen els pressupostos en matèria militar pràcticament igual (veure AQUÍ) i ataquen a la sanitat i l’educació de forma indiscriminada!!

Convocant a la vaga, ahir la PUDUP va emetre aquest comunicat que podeu trobar AQUÍ:

La PUDUP estén a les universitats la vaga del 22 de maig i recolza les nombroses protestes que s’estan produint als campus universitaris

Posted on maig 11, 2012 

La Plataforma Unitària en Defensa de la Universitat Pública (PUDUP) fem extensible al conjunt de professors, treballadors i estudiants de les universitats catalanes la jornada de vaga convocada a l’educació infantil, primària i secundària i animem a tota la comunitat universitària a sortir el dimarts 22 de maig contra les retallades que pateix l’educació superior i contra la intenció d’apujar les taxes universitàries un 66%.

També manifestem el nostre suport a les diverses protestes que actualment es viuen als campus universitaris.

Les universitats catalanes durant l’últim any estan patint fortes retallades, que es materialitzen ambcentenars d’acomiadaments (directes i indirectes) i la precarització de les condicions laborals dels professors i membres del PAS, amb el tancament d’espais universitaris, amb la conseqüent massificació de les aules, la supressió d’oferta acadèmica (desenes de màsters, postgraus i assignatures han estat eliminades) i una important manca de materials educatius.

A més a més, cal sumar-hi l’aprovació per part del govern espanyol que la Generalitat de Catalunya tingui la potestat d’augmentar un 66% les taxes universitàries de cara a l’any vinent, fet que el secretari Antoni Castellà ja ha defensat diverses vegades. Aquest augment suposarà, com a mínim, un increment d’entre 600 i 900 euros en les primeres matrícules. En el cas de les segones i terceres matrícules seran preus molt més elevats, arribant a duplicar-se i triplicar-se els preus de la primera matriculació.

Totes aquestes mesures han estat contestades per la comunitat universitària amb nombroses mobilitzacions al carrer i a les aules, amb dues exitoses vagues generals universitàries (17-N i 29-F) i una vaga estudiantil el passat 3 de maig.

La Plataforma Unitària en Defensa de la Universitat Pública considerem que els atacs contra la universitat pública no cessen, i, amb l’objectiu d’aturar-los, fem extensible a tots els professors, treballadors i estudiants la jornada de vaga del 22 de maig convocada a l’educació infantil, pirmària i secundària.

També volem manifestar el nostre màxim suport a la vaga indefinida que han començat els estudiants de les diverses facultats del campus Mundet de la Universitat de Barcelona (UB) contra la pujada de taxes i en favor de la segona convocatòria i a l’acampada que realitzen els estudiants de la facultat de ciències polítiques i sociologiade la Universitat Autònoma de Barcelona (UAB).

Amb la jornada de lluita i vaga del dimarts 22 de maig i amb les diverses mobilitzacions que es van produint als campus universitaris, la Plataforma Unitària en Defensa de la Universitat Pública exigim:

 La congelació dels preus de les matrícules universitàries, i la rebaixa en aquelles famílies que estan patint una situació econòmica greu, per tal d’avançar en la gratuïtat total de la universitat pública.

– Que es torni a les xifres de personal contractat de principis d’aquest curs, per tant que no es produeixi cap acomiadament, ni rescissió de contracte, de professors, ni membres del PAS.

– Un augment en les inversions en recerca i investigació, com a mesura imprescindible per sortir d’aquesta crisi econòmica.

– La retirada de totes les mesures pressupostàries que estan asfixiant les universitats públiques.

– L’inici d’un procés democràtic i participatiu de reflexió i anàlisi sobre el futur de la universitat, entre tots els agents educatius i socials, per tal de construir la universitat de totes i per a totes.

– L’alliberament de tots els activistes socials que romanen empresonats per defensar la justícia social.

Per acabar, la PUDUP se suma a la mobilització convocada el dissabte 12 de maig i a la jornada d’accions del dimarts 15 de maig en defensa d’un canvi radical del model social i en contra de la dictadura dels mercats. 

Plataforma Unitària en Defensa de la Universitat Pública

Barcelona, 11 de maig de 2012

__·__

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s

A %d bloguers els agrada això: