Un nou empresari presidint el Consell Social de la UB

El 3 d’abril passat, el Govern de la Generalitat de Catalunya va aprovar el nomenament de Salvador Alemany com a nou president del Consell Social de la UB. Fins ara ho havia estat el Joaquim Coello, president de la multinacional Applus.

Artur Mas i Salvador Alemany en un acte al Cercle d’Economia.

Hem de tenir present que els Consells Socials de les universitats, que és l’òrgan amb menys presència de la comunitat universitària (alumnes, PDI i PAS) i més presència d’agents externs (que a la pràctica s’ha traduït amb una major presència de grans empresaris), són els que han anat assumint més pes amb les reformes que s’han anat fent (com el Procés de Bolonya).

Una de les principals funcions del Consell Social és, ni més ni menys, l’aprovació dels pressupostos de la universitat!! I una altra funció és la implantació i supressió de carreres o titulacions!!

El nou president del Consell Social de la UB (Salvador Alemany) és un empresari de soca-rel. Actualment és:
– President d’Abertis Infraestructuras.
– President de Saba Infraestructuras.
– President del Consell Assessor per a la Reactivació Econòmica i el Creixement de la Generalitat de Catalunya (CAREC), el consell d’experts format per economistes i empresaris que assessora al president de la Generalitat, Artur Mas.

I amb anterioritat havia estat:
– President del Cercle d’Economia (2008 – 2011)
– President de l’Associació Espanyola d’Aparcaments i Garatges.
– President de la Comissió Econòmica de la Cambra de Comerç de Barcelona.
– President de la secció de Bàsquet del F.C. Barcelona.
– Vicepresident del F.C. Barcelona en el període 1986-2003.

Amb tot aquest historial… Realment aquest personatge aposta per la universitat pública?

Les universitat ja fa anys que fan convenis amb grans multinacionals com Repsol (que deu tenir el Rècord Guiness en destrucció de selves en el mínim temps possible), Banco Santander (amb un llarg historial en finançament d’empreses armamentístiques),…

Què farà aquest personatge sinó intentar augmentar els convenis entre empreses i universitats? o augmentar l’estreta col·laboració de grans multinacionals amb les universitats?

Les empreses cada cop estan més a dins les universitats!! I tot això amb la complicitat dels governs!! Ja sigui el tripartit (PSC, ERC i ICV) o CiU o PP, tots són còmplices d’aquesta ingerència de grans multinacionals a les universitat!!

Ara més que mai, cal LLUITAR!! Amb una reducció del 21,8% del pressupost del Ministeri d’Educació i una retallada de 10.000 M€ en sanitat i educació enunciada abans d’ahir, anem de mal en por!!

PROU MERCANTILITZACIÓ!!

 __

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s

A %d bloguers els agrada això: