18 de març: NO OBLIDEM!

Avui fa just 3 anys del desallotjament del Rectorat de la UB i que va acabar amb incidents durant tot el dia.
Va ser un dia de repressió policial brutal que la gent que ho vam viure ho recordem com si fos ahir!

Mossos d’Esquadra a les portes del Rectorat de la UB el 18 de març de 2009 al matí.

El Rectorat de la UB portava okupat des del 20 de novembre de 2008 i havia estat un punt molt important en la lluita contra el Procés de Bolonya. El poder, que no podia suportar que es fomentés l’esperit crític i es mostrés la cara oculta de tot aquest procés de mercantilització de la universitat, va utilitzar un incident aïllat entre 2 estudiants succeït en una altra facultat de la UB per dir que hi havia hagut una escalada de violència i, d’aquesta manera, desallotjar als estudiants que hi havia.

Cap a 3/4 de 6 del matí van entrar el Mossos d’Esquadra a la universitat a desallotjar a la gent que hi dormia. A partir d’aquí va començar un dia ple d’incidents protagonitzats per la policia que va acabar amb una manifestació a la nit amb un dispositiu dels mossos que Barcelona semblava un estat policial, i amb una repressió brutal!

Això va ser un exemple més de com el poder no pot permetre que tanta gent qüestioni el que estan fent. El Procés de Bolonya era un pla sorgit en el si de la OMC (Organització Mundial del Comerç) l’any 1995 amb la signació de l’AGCS (Acord General sobre el Comerç de Serveis) i que apostava clarament per una mercantilització de la universitat. És a dir, una subordinació cada vegada més palpable de la universitat a l’empresa.

Cada vegada constatem amb més claredat que allò que denunciàvem s’està complint!

Que allò que ens deien de que amb Bolonya es farien grups reduïts per millorar la pedagogia a les classes era una farsa!

Que aquesta major relació entre la universitat i la societat no era res més que una major relació amb el sector empresarial! (que va a pel benefici econòmic!)

Recordar aquest dia i aquells moments de lluita ens ha de servir per veure que la nostra reflexió i la nostra crítica pot tenir una incidència real!

i quan aquesta incidència és massa gran llavors és quan els guardians de l’ordre i de la llei han de sortir per intervenir i perpetuar aquest status quo.

La lluita ens dóna
el que el poder ens pren!

____
Més info: http://enfocant.net/noticia/violent-desallotjament-del-rectorat-de-la-universitat-de-barcelona
Si aneu al dia 18 de març de 2009 d’aquest web trobareu més enllaços.

__·__

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s

A %d bloguers els agrada això: