Reglament del CEUAB redactat a esquenes de l’estudiantat!

El que se suposa que ha de ser l’òrgan de màxima representació dels i les estudiants de la UAB està a punt d’aprovar-se sense que la comunitat estudiantil s’estigui assebentant de res.

Com vam explicar detalladament en un escrit anterior, el procés de constitució del Reglament del CEUAB (Consell d’Estudiants de la UAB) ha estat caracteritzat per una manca de participació estudiantil i, sobretot, una manca de voluntat per part del Rectorat per a què aquests hi participessin.

Com també comentàvem en aquest escrit, el 29 de novembre de 2011 es va fer una reunió amb presència d’entre 3 i 5 estudiants de cada facultat/centre en la qual es pretenia aprovar el Reglament del CEUAB. No obstant això, en aquesta reunió es va acabar decidint que el procés no havia estat prou participatiu i que calia obrir un nou proces verdaderament participatiu per elaborar el reglament. La resposta del Rectorat va ser tornar a obrir un període entre el 23 de desembre de 2011 i el 18 de gener de 2012 per poder presentar esmenes a la proposta de reglament que hi havia sobre la taula. Realment és un termini molt limitat per difondre bé què és el CEUAB i poder fer unes esmenes consensuades, i a més amb les vacances de Nadal pel mig.

Després de presentar les esmenes se suposava que s’havia de tornar a fer una reunió amb representants d’estudiants de totes les facultats i centres de la UAB per votar les esmenes presentades i aprovar així el reglament definitiu. Encara que aquest procediment ens sembla molt poc participatiu, el que han acabat fent encara ho és menys!

Foto dreta: Isabel Pont Castejón, Secretària General de la UAB.
Foto esquerra: Joan Lluís Perez Francesch, delegat de la rectora pels estudiants.
Aquestes dues persones (fotos) són les màximes impulsores d’aquest procés!! Són les que van fer la carta on es fixava el 18 de gener de 2012 com a data límit per presentar esmenes i on s’engegava un procés de creació del CEUAB a través del Consell de Govern de la UAB!!

El que finalment han fet des del Rectorat ha estat elaborar una proposta de Reglament del CEUAB pel seu compte!!

Segons han dit, per fer aquest reglament s’han basat en les esmenes presentades. O només s’han basat en les esmenes que els hi ha donat la gana o això que diuen és completament mentida!!

· Per a què veieu la falsedat de les seves afirmacions, us mostrem aquí dos documents amb esmenes presentades:
Document amb esmenes paràgraf per paràgraf.
Document amb una esmena a la totalitat.

Aquests 2 documents van ser presentats dins del termini fixat des del Rectorat però pel que sembla no els han tingut gens en compte.
Si us dediqueu a comparar aquests documents amb el document que finalment s’ha elaborat des del Rectorat (Proposta de Reglament del CEUAB) veureu claríssimes diferències.

I la cosa no acaba aquí! No només han elaborat una proposta de reglament sinó que aquesta proposta que han elaborat va ser presentada el dimarts passat (7 de febrer de 2012) a la Comissió d’Afers d’Estudiants del Consell de Govern de la UAB sense donar-ho a conèixer a la comunitat universitària. Tant en el Consell de Govern com en les seves comissions la presència estudiantil és pràcticament nul·la. Aquesta comissió (reunida dimarts passat) va aprovar aquesta proposta de reglament.

Ara només cal que s’aprovi definitivament a la propera reunió del Consell de Govern que hi haurà aquest dimecres 15 de febrer de 2012 i el CEUAB ja s’haurà constituit oficialment.

Una altra victòria per a la Ripoll!! i un altre espectacle del circ democràtic de l’Equip de Govern!!
Tornem a constatar, una vegada més, el caràcter poc democràtic dels òrgans de govern d’aquesta universitat.

Aquests fets reafirmen cada vegada més la nostra postura en contra la rectora Anna Ripoll i el seu l’Equip de Govern!! Ripoll dimissió!!

I tot això a esquenes de la comunitat estudiantil!!

__·__

One Response to Reglament del CEUAB redactat a esquenes de l’estudiantat!

  1. […] estudiantil i que, pel que havien dit, farien tot el possible per a què fos participatiu. En un escrit anterior ja vam explicar com va ser el […]

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s

A %d bloguers els agrada això: