Possible interventor extern a la UAB!!

Per tal d’assegurar-se que es compleix el Pressupost de la UAB per aquest 2012, el Govern de Catalunya pretén posar un interventor que faci un seguiment del compliment d’aquest pressupost. És a dir, per assegurar-se que la UAB no gasti més del previst.

El Consell Social de la UAB ja s’ha mostrat a favor de que es designi una persona per a què faci d’interventor/a. Cal dir que el Consell Social està format, principalment per gent externa a la universitat, que en el llenguatge eufemístic s’anomena “presència de la societat a la universitat, però que a la pràctica són presidents/es, directors/es generals i alts càrrecs d’empreses.

L’Equip de Govern de la UAB, pel contrari, diu que no és necessària la seva presència ja que és una funció que ha d’assumir el mateix Consell Social segons la LUC (Llei d’Universitats de Catalunya).

Segons diu textualment el web de la UAB*, l’Equip de Govern de la UAB té “la voluntat de complir escrupolosament amb el pressupost de la UAB, tal com ha estat aprovat, i fins i tot, d’intentar assolir un major estalvi en les partides pressupostades, i d’incrementar en tot allò que sigui possible els ingressos de la Universitat”.

Quan diuen intentar assolir un major estalvi entenem que es deuen referir a acomiadar més personal i no pas a rebaixar el sou de 9.000€ al mes del Gerent de la UAB!!
I quan diuen incrementar en tot allò que sigui possible els ingressos, donat que la Generalitat no pagarà ni un cèntim més a les universitats (és més, porta diversos anys seguits pagant a les universitats menys del que pressuposta), com s’ha d’entendre aquesta frase?…

Més augment de taxes? Més finançament privat?

La mercantilització de la universitat ja fa anys que es porta denunciant (molt abans de que comencés aquesta crisi!!) i ara ens ho volen vendre com una cosa conjuntural!!
No és cert! Si es volgués es podrien aconseguir fons per a les universitats! Ahir ens assebentàvem que el Banco Santander havia obtingut un benefici de 5.351 milions d’€ mentre el Ministerio de Educación té un pressupost** que no arriba als 3.000 milions d’€!! Per no parlar dels milions que es van destinar per salvar a la banca o els milions que s’inverteixen en la indústria armamentística, les missions militars a Afganistan, Iraq, Líbia, etc…

L’educació és una prioritat per a la dictadura del capital?

No em facis riure!

__

* http://www.uab.cat/servlet/Satellite/noticies/detall-d-una-noticia/comunicat-de-l-equip-de-govern-de-la-uab-en-relacio-a-una-eventual-intervencio-de-la-universitat-1090226434100.html?noticiaid=1327763993621
** http://www.educacion.gob.es/horizontales/prensa/notas/2010/10/presupuestos.html

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s

A %d bloguers els agrada això: