La rectora no ve de festa…cArnAval, caRnaVaL…

Seguretat i Policia van intentar evitar que es celebrés el Carnaval a la UAB

Seguretat i Policia van intentar evitar que es celebrés el Carnaval a la UAB

La Festa de Carnaval del passat dijous va ser tot un èxit, la Plaça Cívica es va omplir i gràcies a la col·laboració conjunta de totes les assemblees no va haver-hi cap incident i tothom va poder gaudir de bona música i festeta…encara que el rectorat va intentar evitar que es celebrés.

Desde la CAF s’havia informat a l’Edifici d’Estudiants que es faria la festa i que ens encarregariem de netejar-ho tot i de portar tot el material necessari…a les 9 del mati ens vam trobar als cossos de seguretat de l’Autònoma juntament amb la Policia Municipal que també va fer acte de presència, impedint l’accés del nostre material cap a la Plaça Cívica…

Després de demanar un interlocutor vàlid (ja que les ordres venien del rectorat) i de que no aparegués la Rectora o la Vicerrectora d’Estudiants (vull dir de grau o postgrau, com es diu ara) es van agafar els trastos i es van portar a la Plaça sense cap problema…però encara vam patir la vigilància dels segurates de paisà que invalidaven qualsevol punt de llum vàlid per tal de començar la festa. Finalment, vam poder engegar-la gràcies a un generador.

A la festa es va llegir el següent comunicat de la CAF (Coordinadora d’Assemblees de Facultat):

HEM DIT PROU!


Fa temps que des del moviment estudiantil s’estan portant a terme fortes mobilitzacions en contra de l’ anomenat Pla Bolonya, pel seu caire mercantilista i per la seva clara estratègia privatitzadora i elitista.
Aquestes reivindicacions pretenen aturar el que se’ns ve a sobre, que és una reforma de la institució universitària on el coneixement és una mercaderia més i les persones que paguen per assolir aquests coneixements són simples agents al servei del capital.
El discurs que té el conjunt del moviment estudiantil, és un discurs que qüestiona i discrepa amb el discurs institucional, i és per aquest motiu per el qual ens intenten silenciar per tots els mitjans: a través de càrregues de mossos d’esquadra dintre i fora de la universitat, a través de detencions, d’expulsions, d’expedients, de processos penals oberts i a través de molts més altres mètodes coaccionadors més subtils o no tan visibles que patim dia rere dia els estudiants que lluitam en contra d’ aquesta reforma educativa.
L’actitud de les autoritats universitàries des dels inicis de les mobilitzacions s’ha caracteritzat per ignorar per complet les demandes del moviment estudiantil, i això denota una manca molt greu d’esperit democràtic, i la seva única resposta davant les nostres demandes han estat la repressió i la criminalització dels i les estudiants mobilitzades en defensa de una universitat pública i de qualitat.
I es per això, que des de la CAF apostam per un via de diàleg real, amb un debat de fons sobre la reforma universitària, i amb la retirada de totes les sancions que s’han imposat als nostres companys.
En aquests moments ens trobem amb un company nostre que està fent una vaga de fam per exigir a les autoritats universitàries que replantegin els seus posicionaments i facin cas a les demandes del moviment estudiantil. La manca de diàleg per part de les autoritats universitàries i competents ha portat al nostre company Tomàs a haver d’apostar per aquesta via tan contundent i extrema que és la vaga de fam.
Es per això que des de la CAF volem expressar la nostra màxima solidaritat i el nostre complet recolzament al nostre company i dir que ja n’hi ha prou i que seguirem lluitant fins on faci falta, fins que se’ns escolti i se’ns faci cas.
Tomàs no estàs sol!

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s

A %d bloguers els agrada això: