Si expulsen a 6, expulsen a totes!

El nostre somni és el seu malson!        La Repressió NO ens Atura

El nostre somni és el seu malson! La Repressió NO ens Atura

Carta dels i les estudiants expedientades

Davant la resolució dels expedients

“Demanem públicament que, o bé s’expulsin a totes les 31 persones a qui es va obrir expedient o bé que s’arxivin totes les expulsions i amonestacions”

La resolució del Rectorat de la UAB dels expedients sancionadors oberts el passat juny de 2008 ha estat amonestar a 20 estudiants i expulsar-ne i amonestar-ne a 6. Davant aquesta resolució les persones expedientades volem manifestar:

Que aquesta resolució continua la lògica del rectorat d’intentar criminalitzar el moviment estudiantil, duent a terme un càstig suposadament “exemplar” davant suposades actituds i males conductes, i amagar que les protestes que hi ha hagut tenen unes reivindicacions clares contra l’Espai Europeu d’Ensenyament Superior i les actuacions de l’Equip de Rectorat sortint, que té una responsabilitat directa tant en la seva implementació irregular com en l’ús de la repressió per a dur-ho a terme.

Que si en el campus s’ha produït algun tipus d’agressió violenta que hagi de ser penalitzada, aquesta és la càrrega policial del 4 de març, que es va saldar amb més de 50 estudiants ferits. Es tracta d’una actuació policial que el Rectorat va provocar, es va negar a investigar i de la que no n’ha assumit ni la més mínima responsabilitat.

Que la utilització de procediments totalment irregulars per aprovar els nous plans d’estudi de Bolonya i mesures de repressió a les opinions contràries, forma part de la línia habitual d’actuació del Rectorat de la UAB. Això està tenint efectes a molts col·lectius i persones implicades de la Universitat, més enllà dels i les estudiants expedientades.

Que els expedients són fruit d’un conflicte polític obert entre el moviment estudiantil i el rectorat de la UAB. Això ho mostra el fet de que un dels arguments que s’han esgrimit per dur a terme finalment les 6 expulsions han estat els talls de carreteres que es van produir el passat dijous 18 de desembre que, òbviament, no són les protestes de l’abril i maig que consten en tot el procés d’instrucció. Per altra banda, el propi rectorat de la UAB està utilitzant els expedients com a condicionant i espasa de Dàmocles en les negociacions amb el moviment, fet que reforça encara més el contingut i l’ús polític de les sancions.

Que el Rectorat de la UAB està quedant ben retratat utilitzant un Decret franquista del 1954 per a sancionar i expulsar estudiants, amb acusacions com “manifestacions en contra dels principis i institucions de l’Estat” i “falta de probitat”, que significa manca de rectitud moral. El senyor Huguet també s’ha lluït donant suport total a les sancions i emparant aquesta “legalitat vigent” del 1954.

Que totes les persones expedientades vam participar de la mateixa forma a les protestes de l’abril i maig de l’any passat i que per tant som igual de culpables o iguals d’innocents. Aplicar sancions diferents és una maniobra per criminalitzar i dividir amb una lògica perversa que no pensem acceptar.

Per això demanem públicament que, o bé s’expulsin a totes les 31 persones a qui es va obrir expedient o bé que s’arxivin totes les expulsions i amonestacions.

Cerdanyola del Vallès, 22 de desembre de 2008

Una altre noticia relacionat amb expedientats és que La CUP presentarà mocions als ajuntaments contra les expulsions i expedients d’estudiants de la UAB

One Response to Si expulsen a 6, expulsen a totes!

  1. […] d’una declaració pública dels repressaliats polítics de la UAB demanant que la expulsió de tots o ningú, remarcant  el caràcter de persecució política d’aquest “correctiu disciplinari” que […]

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s

A %d bloguers els agrada això: